Αποκτήστε ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο
που μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες
καταγράφει την εξέλιξη των οικιακών υπολογιστών
 τη δεκαετία του 1980

Είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο για αυτό το θέμα!

Η δομή του βιβλίου

Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί μια ιστορική αναδρομή 30 και πλέον ετών. Μια εποχή γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες από την παιδική και εφηβική ηλικία, με επίκεντρο την εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών κυρίως τη δεκαετία του 1980.

Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη δημιουργία του μουσείου.  Η αυγή εκείνης της εποχής, ζωντανεύει μέσα από τη ντουλάπα ενός υπνοδωματίου και καταλήγει σε ένα γκαράζ, σήμα κατατεθέν για κάθε σοβαρή δημιουργία.

Η παρουσίαση και μελέτη των βασικών εκθεμάτων (υπολογιστές και σχετικό υλικό), γίνεται στο τρίτο κεφάλαιο. Αναλυτικές φωτογραφίες και στοιχεία των υπολογιστών του χθες, που χάραξαν το δρόμο για ό,τι έχουμε σήμερα.

Παράλληλα με τους πρωτοεμφανιζόμενους οικιακούς υπολογιστές, οι μηχανικοί που σπούδαζαν σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούσαν ειδικές διατάξεις (board) βασισμένες σε μικροεπεξεργαστές. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται αυτή η ειδική τεχνολογία που είχαν τα ιδρύματα αυτά. Αυτές οι διατάξεις είναι σπάνιες, περιλαμβάνονται στα εκθέματα του μουσείου, ενώ είναι πολύ δύσκολο να τις βρείτε κάπου αλλού.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με το πέμπτο κεφάλαιο το οποίο περιλαμβάνει υλικό από τη διαμόρφωση του μουσείου (από τις εργασίες που έχουν γίνει από την αρχική προετοιμασία του χώρου, μέχρι τη σημερινή μορφή).μαυρόασπρη και έγχρωμη έκδοση

 

202 σελίδες

Αγορά στο amazon.com

 
Δείγματα από διάφορες σελίδες του βιβλίου

(μαυρόασπρη έκδοση)


(έγχρωμη έκδοση)


(μαυρόασπρη έκδοση)


(έγχρωμη έκδοση)


(μαυρόασπρη έκδοση)


(μαυρόασπρη έκδοση)


(έγχρωμη έκδοση)(μαυρόασπρη έκδοση)


(μαυρόασπρη έκδοση)


(έγχρωμη έκδοση)


(μαυρόασπρη έκδοση)